/ SANITOP / Aktualne novice / Ali čistila odmašijo odtok?

Ali čistila odmašijo odtok?

Vsak izmed nas se je zagotovo že srečal  zamašenimi odtoki. Dandanes na prodajnih policah lahko kupimo malo morje različnih sredstev, za odmašitev odtoka. Pa vseeno, ali so učinkovita pa je že drugo vprašanje.

Več
Najlažje je v trgovini kupiti sredstvo za odmašitev odtoka. Pa ko eno ne pomaga, velika večina kupi drugega, pri tem pa se ne zavedajo, da so ta čistila izjemno močna, vsebujejo zelo nevarne kemikalije in če se ne upošteva navodil, lahko poškodujejo površino odtoka, konec koncev pa se s tem principom tudi onesnažuje okolje.


Tokrat vam zaupamo nasvet kako dobro očistiti odtok. Prvi ukrep je mehanski, torej da se ob zamašitvi odtok očisti profesionalno. Vsak od vodovodarjev ima različne naprave, kako vam pri tem očisti odtok. Pa vendar se s tem principom ne očisti ves odtok, saj ostanejo še deli maščob, bakterij ter preostala nakopičena umazanija, ki jo je ob mehanskem čiščenju odtoka dobro opraviti.

V večjo posodo nalijte vročo vodo približno 3l. Dodate skodelico sode bikarbone, ter skodelico limoninega soka. Dobro premešate ter mešanico zlijete v odtok. Odprete pipo, iz nje naj teče vroča voda, nekaj minut, saj bo dodobra raztopila vso nakopičeno umazanijo ki se je nabrala v odtočni cevi. 
Druga metoda je lahko tudi ta, da v odtok posipate pol skodelice sode bikarbone, čez pa prelijete kis. Pustite delovati 30 minut. 
Na koncu je postopek izpiranja enak, kot pri prvem primeru.


Takšen postopek ponovite 1x na 2-3 meseca. Tako se lahko izognete kasnejši zamašitvi odtoka.

070 954 294
Pokličite nas za nasvet

Izdelava: LUXmedia