/ SANITOP / Centralno ogrevanje / Centralno ogrevanje na biomaso
Ikona Centralno ogrevanje na biomaso

Centralno ogrevanje na biomaso

Centralno ogrevanje na biomaso

Centralno ogrevanje na biomaso pomeni, da se ogrevamo s pomočjo lesa ali lesnih stranskih produktov. Najbolj poznano centralno ogrevanje na biomaso je v obliki polen, peletov ali sekancev. Gre za sodoben način ogrevanja, ki je tudi cenovno sprejemljiv.

Zanima me več070 954 294
Ikona drsnik
Ikona tematika

Centralno ogrevanje na biomaso

Prednosti
Cenejše ogrevanje – biomasa je v primerjavi z ostalimi načini ogrevanja veliko bolj ugodna, v določenih primerih tudi do 50 %. V Sloveniji in ostalem delu centralne Evrope je surovine v izobilju, tako da je nizka cena praktično zagotovljena. Poleg tega je v industriji že redna praksa, da za vsako posekano drevo posadijo novega.

Brez škodljivih emisij – veliko ljudi zmotno misli, da je kurjenje na biomaso škodljivo za okolje zaradi sproščanja ogljikovega dioksida, primeren izraz pa je, da je ogrevanje na biomaso CO2 nevtralno. Kaj to pomeni? Rastline ob rasti vsrkavajo CO2 iz okolja, ki se ob izgorevanju sprošča nazaj v okolje, tako da ni nobenih dodatnih škodljivih emisij.

Visoka učinkovitost – glede učinkovitosti obstaja splošno pravilo. Koliko plačate, toliko boste dobili. Kvalitetna biomasa, predvsem peleti so nekoliko dražji, vendar je izkoristek veliko boljši. Gostota peletov je ob tem ključna. Če želite preveriti gostoto peletov predlagamo, da pelete položite v vodo. Če potonejo je gostota primerna, če se pa obdržijo na površju, sta gostota in posledično izkoristek slabša.

Možnost popolne avtomatizacije – avtomatizirani sistemi z avtomatskim doziranjem lesne biomase v kurišče omogočajo avtomatsko čiščenje in hranjenje kurilnih ostankov, ki jih na določeno obdobje odstranite.

070 954 294
Pokličite nas za nasvet

Garancija

Zanesljivost

Zadovoljstvo

Postavite nam vprašanje

070 954 294
Pokličite nas za nasvet

Izdelava: LUXmedia