Ikona Voda/voda toplotna črpalka

Voda/voda toplotna črpalka

Voda/voda toplotna črpalka

Če želimo naš dom ogrevati ali hladiti s toplotno črpalko sistema voda-voda, moramo najprej vedeti kateri dejavniki vse morajo biti izpolnjeni, da lahko takšen projekt uspešno izpeljemo.

Zanima me več070 954 294
Ikona drsnik
Ikona tematika

Voda/voda toplotna črpalka

Za postavitev toplotne črpalke voda voda morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji:

Pridobiti je potrebno vodno dovoljenje.
Pred pričetkom kakršnih koli del v zvezi z toplotno črpalko voda voda, je potrebno pridobiti vodno dovoljenje za rabo podtalne vode, ki je v določenih primerih lahko vedno pogojeno z maksimalnim odvzemom podtalnice oz. z vodno analizo (odvzem podtalnice je odvisen od toplotne moči črpalke). V primeru, da se naše zemljišče ne nahaja na območju zaščitenih vodnih con je tovrstno dovoljenje skoraj vedno mogoče dobiti.
Izvesti je potrebno določena gradbena in zemeljska dela (vrtanje)
Gradbenih del za postavitev toplotne črpalke voda voda nikoli ne izvajajte sami. Najemite primernega strokovnjaka, saj se vam v nasprotnem primeru lahko hitro pripeti da boste povzročili več škode kot koristi in posledično bodo stroški poskočili.

Sesalna vrtina
Pred pričetkom namestitve sesalne vrtine, moramo preučiti samo količino podtalnice, starost in tudi samo kvaliteto vode, ki je odvisna od različnih geoloških značilnosti nekega področja. V sesalni vrtini zajemamo vodo (podtalnico), ki omogoča delovanje toplotne črpalke voda voda, globina same vrtine pa je odvisna od razpoložljivosti vodnega vira.

Ponorna vrtina
V smeri toka podtalne vode, za sesalno vrtino (približno 15 metrov) je potrebno izdelati ponorno vrtino. S tem se izognemo mešanju toplejše in hladnejše vode. !!POZOR: Izdelavo sesalne in ponorne vrtine prepustite geologom.

Cevna povezava

Pri cevni povezavi je najpomembnejša pravilna dimenzija cevi.

Potopna črpalka
Tovrstna črpalka črpa podtalno vodo iz sesalne vrtine preko toplotne črpalke v ponorno vrtino. Vgradi se v sesalno vrtino na določeni globini.

070 954 294
Pokličite nas za nasvet

Garancija

Zanesljivost

Zadovoljstvo

Postavite nam vprašanje

070 954 294
Pokličite nas za nasvet

Izdelava: LUXmedia